Visor 17april

Detta datum spelar Lars Demian & Johan Johansson på scharinska villan i Umeå. Är det någon som är sugen på att gå dit, lyssna på soft vismusik och dricka ett glas vin så är det bara att hänga på. Jag kommer i vilket fall som att gå trots att jag förr sett båda männen live.

Och Nenan kämpar och hon går i Måååål

image121


Kanon verkligen kanon!
Fyfan vad bäst jag känner mig just nu. Jag fick veta att hemtentan i statistik är avklarad. Ett stort G lyste klart på första sidan. Vi kan ju också som sagt bara få IG eller G, så högsta betyg till mig.
Jag vet inte vad som är bäst, att slippa föreläsaren F för all framtid eller att slippa att sitta med SPSS en dag till. Det är nog en fin blandning av de båda.
Jag vill tentafira fika, supa, dansa, dejta ja va fan som helst som är trevligt. Men samtidigt så borde jag bara ta det lite lungt eftersom vi har stor examninationen imorgon. Jag ska då förläsa om alkoholrelaterad brottslighet framför halva klassen!
Önska mig lycka till!


Reklam om fett och fukt

Detta är den första vintern på mycket länge som jag inte har torkat ut! Och då menar jag inte att jag har druckit mycket eller att jag har några gynekologiska fel. Utan jag pratar om hud, läppar och hår. Efter många år av sökande efter det som passar mig perfekt så har jag äntigen funnit lösningen på mitt problem.

Mitt hår har alltid tidigare lidigt av obotlig frissighet på grund av världshistoriens tunnaste hårstrån i kombination med tonvis med hårfärg och vinterkyla. Efter många om och men så insåg jag att ICA produkter är att kasta pengarna i sjön för min del. Faktum är att dessa reklamer ljuger ofantligt mycket! Har nu fasnat för Sebastians penetrait serie, shampo, balsam och inpackning. Och det är mäktigt jag kan nu för tiden borsta ut håret då det är blött!

Min kroppshud har jag lyckats hålla ganska länge från att bli torr under vintern och efter duschar, men så senaste åren så hände det även mig. Detta var dock ett ganska lätt problem att åtgärda och jag är mjuk och len nu för tiden på grund av Body shops Oliv bode butter.

Min ansiktshud har jag dock haft ganska mycket problem med och ibland har jag under vinterhalvåret sett ut som ett pergamentpapper. Ingenting har fungerat och hållit ansiktet mjukt under en hel dag. Där har jag apoteket att tacka för och speciellt apotekarien som för ett år sedan tipsade om Neutrogena visibly clear oil free.

Mina läppar har som säkert många andras lidit av vintertorrhet. Ibland kan man inte gapa för då spricker hela käften upp osv. ja ni vet vad jag menar. Nenan har provat det mesta här, lypsyl, nueva cerat, vaselin m.m. Men jag har kommit fram till att det som fungerar absolut bäst är nog Försvarets hudsalva. Billigast, störst och bäst! och man kan ju faktist steka korv i det också om man nu skulle vilja det.

Men nu vill jag och säkert många andra på dessa breddgrader också att denna förbaskade vintern ska ta slut. Jag vill verkligen att solen ska stanna och att plusgraderna ska stanna. Jag vill att musöronen ska kika fram på alla björkkvistar som hänger ner över Umeås trottoarer. Så jag hoppas innerligt att denna dagen som började med lappvantar från skyn var vårens sista skrämselväder. Och nästa gång solen tittar fram så gör den det för att stanna sommaren ut. För även om jag har hittat bra produkter som hindrar mig från att vara vintertorr så är det bästa att bara vara sig själv i sommarvärmen.

Påskkul i Jamtelandet! Mängder av pics!

Detta skulle bli en helg som jag skulle spendera med Mimmi i Östersund. Saker blir inte alltid riktigt som man tänkt sig! Alltså jag spenderade påskhelgen med Mimmi, men mestadels var inte i Östersund utan i Åre!

Lördag (Påskaftonsmorgon)
Bilen packas, vintersportkläderna är på och vi har en bilresa på 10mil framför oss.

Fast jag och Mimmi känner peppen växa (iaf jag!)

Vi kom fram, åkte en massa utför, åt mat och tog oss nästan hela vägen upp till Åreskutan. Dock så hände ett litet missöde på vägen ned!


Men jag överlevde och jag och Mimmi gjorde NEWS Östersund på kvällen


Dag2 Söndag (påskdagen)
Även denna dagen i Åre men den var tillfots. Sol, kaffe, skönlitteratur, plugg och en tur med kabinbanan, en promenad och vi var på skutan.

Och nu är det vetenskapligt bevisat, efter 2 dagar i Åre blir man lite konstig!


Glad påsk på er alla/ Nenan

Bissart!

image57
Tänk er att ni sitt/ligger i världens skönaste stol. Ni har en lampa i ögonen som skulle få en blind att vilja karva ut sina ögon. Ovanför er är det en spegel så att ni kan se vad som försigår. Det som händer är att en tandhygienist skrapar dina tänder från tandsten. Det du ser är ett hav av blod som färgar din tunga röd, dina läppar, dina tänder och din gom. Det du hör är ett skarpt skrapande ljud inne i huvudet sschhh sccchhh schhh och det känns som dina tänder ska lossna (dock så gör det inte ont). I bakgrunden så spelas en bra radiokanal med bara gamla favoriter och då snackar jag 50, 60 och 70tal. När du blöder som mest så börjar radion att spela ut "all you need is love" med beatles. Nog för att blodet har sin huvudväg genom hjärtat och hjärtat är sammankopplat med kärlek. Men inte fan tänkte jag på att det ända som jag behövde var kärlek när jag låg där. Om sanningen ska fram så var det enda som jag verkligen behövde en snus fort som bara den. Återbesök den andra veckan i april (tror jag då ska ladda upp med nikotinplåster i mängder)!

Nu är inte inflyttningsfestdatumet preliminärt längre, nu är det fast!!!

Schysst lya grabbar, jag känner hur peppen börjar komma nu!

Lack, tyskar och psykadeliska upplevelser!


Tiden flytter på ganska snabbt! Jag försöka finna många saker att göra för att själv slippa tänka allt för mycket. Vet inte egentligen vad jag ska tänka på?!  Maria var hemma från Stockholm i helgen som var. Det blev tjejmiddag, utgång på REX där löjrom och vitt gled ner i våra strupar. Maria for efter det hem, medans jag drog en sväng till Scharinska. Greyscale vår i full gång, alla var där och jag hade överlag ganska kul på plats!

Fredagen var det dags för 35års kalas på Tomtebo. Min gode vän och tysk Stephan fyllde även år detta året och sneaky som jag är gav jag honom vinflaskan Maria hade glömt på tjejmiddagen. Det gäller att inte vara dum! Tummen upp för underbara människor! Tummen ner för Tom som inte kunde röra sig när vi kom förbi! Eftersom Tom var handikappad så for vi hem till Landström, såg Jumper, åt mackor och sov.

Så idag dagen D så har det fan varit ganska slött. Jag och Anton var duktiga och kastade bort 10 ton soppor, dock så är det otroligt mycket kvar och vi behöver kartonger i kopiösa mängder.
Kvällen spenderade med Jennie fast hemma hos Tom, där vi såg Tideland. Denna film, ja du vad ska man säga?! Antingen så hatar man den eller så älskar man den eller så fattar man ingenting och blir schitzofren på köpet. Blev dock tipsad om att man skulle vara hög då man såg den. Fast ett starkt tips kan vara att inte vara det på något som ger hallisar eftersom det hela var som en förblick in i en snedtripp. Den var sjuk mer eller mindre och Alice i underlandet har aldrig setts skummare (nog för att boken inte är så värst frisk).

image56

Påskhelgen = Östersund med Mimmi, hos Mimmi
Grabbar, jag har preliminärt bokat in inflyttningsfest den första lördagen i april, dvs. den femte (sorry)!!!

Kråkslottet

Jag har en dröm! En dröm att köpa mig ett kråkslott eller om tillfället inte kommer kanske en "kråklägenhet". Men allra helst vill jag ha ett eget kråkslott. Ett slitet gammalt hus som talar om svunna tider.  Ett hus med nött trägolv där man kan se spåren av de som en gång gått där. Ett hus med vita dörrar med glasfönster i. Ett hus med ett gammeldags kök (fast där får det gärna vara lite renoverat för säkerhetens skull och för funktionens). Det ska vara ljust och luftigt, många ytor ska vara stålullsbehandlade eller rentav slitna med tiden.

I mitt hus så skulle jag måla mycket, kanske ha en egen atelje. Ta igen den förlorade inspirationen och fantasin som under många år har legat och grott inom mig. Jag skulle laga mat och baka mycket, bjuda över folk på middagar och kanske en flaska gott vin. Jag kanske en vacker dag skulle bo med min familj i huset och se en ny generation växa upp, se en ny generation sätta nya spår i det gamla trägolvet.

Man får ju i alla fall drömma, men skulle någon veta något kråkslott till salu hör gärna av er och ge mig tipset!


Viktigt!

Dagens inlägg får bli!

www.upproret.se

 
För er som bryr er (vilket alla borde, iom att våden kommer att vara aktuell för alla ngn gång i livet)! Skriv på och visa att ni vill ha kvar vårdpersonalen där dom är idag!

Happy happy joy joy med en liten twist av depression!

Så har man äntligen lämnat in denna hemtentamen ifrån helvetet. SPSS är inget program som man vill ha att göra med om man vill leva ett långt och lyckligt liv. Men som sagt nu är det gjort och behöver förhoppningsvis aldrig göras igen!

Jag insåg dessutom på vägen hem från skolan idag att jag har en ganska bra period framför mig den närmaste tiden. Om man kollar över hur situationen ser ut så blir resultatet följande.
 • V. 11 12/3 =Ledig, 13/3=Ledig, 14/3=Ledig
 • V.12 17/3= 3h skola, 18/3=Ledig, 19/3=Ledig, 20/3=Ledig, 21/3=Ledig
 • V.13 24/3=Ledig, 25/3=Ledig fast med basgruppsuppgiftsinlämning, Skola 26-27/3, 28/3=Ledig
Detta stämmer så gott som om man bortser från det faktum att jag måste göra en powerpoint presentation. Men det blir nog bara roligt. Så om man kollar över detta så kommer jag i princip att vara ledig i två och en halv vecka, det ni!

Annars så funderar jag över om det finns någon som skulle vilja ha en katt?
Det är en honkatt på cirka två år, snäll och lugn. Har levt både som innekatt och utekatt och båda fungerar.
Nikita von Furufalk/ Westermark är hennes namn och det vore bra om vi blev av med henne så snart som möjligt med tanke på att hennes festman ska flytta till utlandet! Men även på grund av att vi ska flytta!

image53

Totalt kaos

Jag håller med Tom om att människor i dessa umgängen börjar spåra ur lite lätt. Kan ingen supa normalt längre? Alltså jag klagar inte, det har varit en trevlig helg på de flesta planen. Förövrigt vad är normalt?

Fredag: Fest med Kattis och gänget. Jag lagade middag bestående av Västerbottenspaj och sallad. Riktigt jävla gott! Sedan utgång på Krogen krogen, vilket var mycket tragiskt (hatar det utestället). Bilder kommer säkert snart, dock inget löfte!

Lördag: Fest hemma hos Tom, drog mig dit klockan 16.00 i mitt bakisdis och började snabbt att bygga upp fredagens utgående fylla. Slutade med utgång till 2 våningar utan Tom. Jag Landström, Stefan och Johan gjorde stan kan man säga.

Annars börjar det snart bli dax för nedräkning! Detr vill säga att det blir flytt om tre veckor...Jag hoppas det går bra och känner någon liten själ därute att de vill hjälpa till att flytta hör gärna av er!

Lotus eaters

För er som inte visste det så är jag nu mera en brunett med lugg. Är även nyklippt så har markant kortare hår än för femton minuter sedan. Man kan även lägga märke till att jag har klippt av mina långa naglar. Detta är förändringarnas dagar!

image49

image50

Projekt hår: Är jag på rätt väg?
Fest imorgon fredag!!!!!

Varför i hela fridens namn ska jag veta vad en Boxplot är? Jag blir inte en bättre sjuksköterska av detta, det kan jag lova med all säkerthet och skulle jag mot all förmodan börja forska under min pågående yrkeskarriär så har jag då aldrig sett en boxplot i en omvårdnadsartikel!!! Jag vill inte alls låta bitter, jag menar kunskap är inte tungt att bära. Men jag vill att kunskapen ska vara relevant och jag vill inte att inlärningsprocessen ska sno min  "värdefulla" tid.

Annars så visade det sig att det är bara jag och Katarina som har sökt till Seychellerna *dnsar, hoppar runt i cirklar*. Om allting nu går enligt planen blir det som sagt fem veckor i värmen för oss. Hoppas x 39 000.

Fest imorgon, här hemma hos mig, uppstyrt av mig och Katarina. Så är det någon som vill komma så är det bara att titta förbi framåt 19-20 (ring dock och hör först, det kanske inte är säkert att just du är välkommen). Blir troligen utgång sedan också vet dock inte vars....

Tre dagar med denna skiten..........

Så vad har nu hänt?
Som nog samtliga förstår så var det lite för mycket snedfylla i fredags.
 • Håll alltid koll på hur mycket du dricker så slipper du vakna upp i Stöcksjö utan att veta hur du hamnade där.
 • Du slipper även världens värsta baksmälla!!!
Detta fungerar självklart bara om man kan kontrollera intaget och hålla det inom en rimlig nivå för vad man tål.

Lördags: absolut nada förutom baksmälla och sedan då huvudet tillät ljud så lite film, sjöfartsnytt, Lasse är en duktig man!

Söndags: absolut nada fram tills klockan halv åtta på kvällen då jag traskade hem till Tom för att fula mig med honom, Landström, Falle och oskar. Såg nya säsongen av hjälp där och Knight rider 2008. Den var ju...hmmmm..lustig...David Hasselhoff gästspelade, bilen var hemligt kristen och jag fick även erfara att killar kan bli totalt saliga över en mikrosekunds sidebobs. Jag tolkade det som ett streck, men dom tolkade det som en sexig del på en sexig kvinna.

Måndag: Skola med start inom statistikdelen.
 • Våran föreläsare kunde inte utala R utan sa istället J.
 • Han läspade
 • Han sa Ä istället för E
Detta var grymt störande och jag struntar nu i den sista timman som skolan hade att erbjuda mig för dagen. Fast när jag väl var där målade jag fina animationer (kan dock inte ta kort på dessa, då det blir så dålig kvalitet. Vill någon se så får det göras privat). Jag tog även en fin lista från gårdagens killkväll och skrev upp den 15 gånger på mina åhörarkopior. Den går förövrigt så här!

Pillow fight
 • Man vs. women = Fun
 • Man vs. man = Gay
 • Women vs. women = Awesome
 • Man vs. pillow = Crazy
 • Pillow vs. pillow = Crazy awesome
Detta får då avsluta dagens ganska ondödiga inlägg.

Vad ska man göra?

Klockan är jätte lite, den är rent av ingenting. Jag är fortfarande onykter, ganska mycket faktist. Vi hade fest igår här hemma hos mig och Anton. Hälften av människorna satt i köket och hälften satt på mitt rum (jag satt på mitt rum). Vi rökte ut genom fönstret och det ligger burkar och flaskor över hela golvet. Vi skulle gå ut och ja hälften gick ut, vars vet jag inte. Jag gick inte ut, jag hamnade i stöcksjö. Morgonen började med att Jennie väckte mig och jag sa men jag behöver inte skjuts någonstans för jag bor ju här. Nä det gjorde jag inte. Är iaf hemma nu.

RSS 2.0