Cerebral dysfunktion

Har de senaste dagarna lidit av huvudvärk, yrsel och kraftiga svimningskänslor. Allt började i tiddagsmorse då jag vaknade med en huvudvärk som inte kom från denna världen. Fick senare gå hem från praktiken och sova eftersom jorden under mina fötter gungade och snurrade. Var sedan igår på operation där jag fick se en tracheostomi och en PEG bli lagda, när jag var där svartnade det för mina ögon och jag fick sätta mig ned.
Har nu kommit fram till att min huvudvärk m.m troligen beror på att mina axlar och min nacke är så spända att jag skulle kunna krossa diamanter med dem. Inte bra! Ge mig massage!

Förövrigt har jag bara 4 dagar kvar på praktiken : )

God natt/ Nenan

Dr. house och ett evigt mörker!

Mycket intressant dag, verkligen en annorlunda dag.
Halv elva skulle jag, Mio och Lisa på neuro kirurgs konferans. Vi hamnade i en liten aula mitt i sjukhusets hjärta. Där inne satt det en massa neurokirurger uppradade på platserna. På en stol i ett hörn satt en rysk kvinnlig läkare och tittade i mikroskop på patologiska prover. Vid en bunt datorer satt en kvinna (även hon i läkarrock) hon pratade och styrde upp röntgenbilder på den vita duken. Vi satte oss längst fram. Också började man gå igenom de olika patientfallen inom neuroonkologin. Vid varje fall visades flertalet röntgenbilder och läkarna började disskutera friskt om tidigare operationer, kommande operationer, bedömningar osv. Inte alla som får gå och medverka på en sådan sak. Sjukt intressant.

Sedan när jag kom tillbaka till avdelningen var det dags för lunch, så jag satte mig i personalrummet med min tomatsoppa. När jag hade tagit sista skeden utbröt en enorm tystnad och ett mörker. Strömmen hade gått! Alla som normalt jobbar på avdelningen var jätte lugna och sa att dom skulle sätta på reservgeneratorerna. Tiden gick och det fortsatte att vara mörkt. Jag gick in i medicinrummet för att se om internet skulle fungera på våra bärbara datorer, men icket även det var utslaget. Jag slängde en blick över till sjukhusets andra flygel och snett ned mot centralhallen. Allting var mörkt! Inte ett ljus på hela bygget. Vi började tända värmeljus på avdelningen så att det inte skulle vara så mörkt för patienterna. Jag provade att ringa till min mor för att be henne titta om det stod någonting på vk, hon svarade inte. Tillslut fick jag tag på Hanna som meddelade att ingenting hade kommit upp på tidningens webbplats. Efter cirka femton minuter började det surra lite och ljuset kom tillbaka. Efter att ha läst på diverse sidor om strömmavbrottet får jag intrycket att det även slogs ut på sådana ställen som IVA, operation, UVA oh dialysen. Helt jävla vansinnigt att detta kan hända på 2000-talet då man är så beroende av elen inom sjukvården. Även delar av universitetet hade varit utslaget.

Imorgon uppsats plugg!
Vad fan ska jag äta till middag idag?

7 orsaker till varför Nenan inte är som alla andra

  • Jag har jobbat sex veckor på en oljetanker som har åkt söder östersjöfart. Jobbade där som sjöintendent.
  • Jag har jobbat med diverse sysslor på Fair Eroticas mässor.
  • Jag har gått i Sveriges minsta skola! Bestående av mig, fröken och min mattant. (Hela skoluppsättningen)
  • Jag har bott i samanlagt fyra familjer, men inte av fosterfamiljsskäl.
  • Jag är född och uppvuxen på en liten ö mellan Umeå och Wasa.
  • Mitt yngsta syskon är femton år äldre än mig.
  • Jag har sett David Bowie live i globen 2003.

Annars trött som en gnu, väntar på mirakel, bakar pepparkakor dagligen och är arg över att katterna beter sig som två atombomber under detoneringsfasen.

En dag av fittig natur!

Vissa dagar är bra andra inte, denna dagen har varit helt åt helvete! Min plan att vara duktig och effektiv gick i stöpet i morse då mitt dokument med uppsatsen började jävlas. Provade dator 1, det gick inte, provade dator 2 det gick inte heller. Ringde Tom och lätt uppgiven och gråtmild. Kom fram till att jag just nu hatar alla med ett manligt könsorgan, alla utom Tom för tillfället (tur att jag mest bara vårdar kvinnor just nu). Tillsut så fick jag hjälp med ett program så att skiten skulle fungera och hör och häpna det fungerade. Dock så hade det passerat en och en halv timma och min plugginspiration var på semester någonstans i Sydafrika.

När allting hittills idag hade gått åt helvete så fick jag för mig att det var middagsdags. Mat är ju någonting som jag sällan misslyckas med så det kan ju inte gå åt helvete. Bestämde mig för att göra kycklingfiléer med färska rödbetor och en kallrörd sås till. Sätter igång allt som ska sättas igång och sätter mig själv vid datorn. Plötsligt hör jag hur det pyser och fräser. Springer ut i köket för att finna spisen mensblodsfärgad av rödbetorna som hade kokat över.

Detta är vad som har hänt denna underbara fjärde december, snön är på väg att smälta bort, det är svin halt ute och ingenting vill riktigt det jag vill. Har dock inte tappat hoppet på stoppdatum söndag gällande min uppsats. Imorgon Björken och forskning, hoppas det blir kul.

/Helena (Nenan) Furufalk

Plugg och Pippi

Nu är det så här att jag under den närmaste veckan har bestämt mig för att vara sjukt organiserad och seriös, jag har mina mål och dom ska jag sätta så om det ska kosta mig en fet influensa.
Jag ska för det första köra stenhårt på praktiken, det är inte långt kvar nu så jag måste verkligen bevisa att jag kan och att jag vill. För det andra så ska vi ju under denna åtta veckors period skriva en uppsats på tolv till femton sidor. Helena började inte skriva seriöst förrän i fredags. Så mitt andra mål är att skriva denna uppsatsen färdig tills denna söndag som kommer. Om detta skulle lyckas skulle det ge mig många fördelar senare. Anton som snart kommer hem skulle jag ha mer tid att umgås med. Jag kan ta det lugnt innan jul och under jul och nyår och jag behöver inte känna konstant stress under en lång tid. Måste bara peppa mig!

Vad fan är det med Pippi Långstrump feminister? huva!

Ambrosia, gudarnas nektar!

Många människor har kallat mig galen av olika anledningar. Men många har kallat mig extra galen på grund av min förkärlek för den ljuvliga smörgåspastan som finns att köpa på tub. Tonfiskpastej är fan inte att leka med, jag är besatt av denna mix av tonfisk,tomatpuré, fiskrom mm. Senast då jag var och handlade på ICA Maxi så köpte jag fyra tuber, enbart två av dessa är kvar, kan påpeka att inhandlingsdagen var i tisdags. Jag drömmer om att få det till frukost, jag tänker på att äta det till kvällsfika när jag kommer hem från min VFU. Jag håller nästan på att utveckla ett sjukligt beteende till denna konstruktion av ABBA. Många är beroende av knark, mat i allmänhet, sex, sprit, jobb men jag är beroende av detta! Finns det något ställe som heter Anonyma Tonfiskpastejmissbrukare?

image32

RSS 2.0