Året 2012

Januari Jag var rundast i bekantskapskretsen
Februari Jag fick besked att jag var sjuk och att barnet skulle få kika ut lite tidigare.
Mars Jag blev mamma till världens finaste lilla tjej och mitt liv blev aldrig mera det samma.
April Anpassade mig till det nya mammalivet, presenterade barnet för släkt och vänner och lärde mig att sova.
Maj Levde livet med familjen och anpassade mig lite till. Barnet växte och våren var seg.
Juni En månad kantad av sorg då ett syskonbarn fick lämna oss allt för tidigt. Hoppas du har det bra där du är nu!
Juli Var på norrländsk roadtrip med familjen.
Augusti Hade namngivningscermoni för Isis.
September Åkte norröver och gifte bort en kusin. Hälsade på hos Andreas morbror och hans mormor.
Oktober Började att jobba igen efter nästan ett års frånvaro från jobbet.
November Opererades för tredje gången och friskförklarades "för denna gången" (bara hoppas att det håller i sig).
December Firade jul! Lillans första. Tackade för detta året som på många plan har varit världens bästa och på många sätt världens sämsta. Gott nytt år på er!
/Helena

Den första julen

Ett urval av lillans julklappar.


Får jag välja så går plastleksaker bort! Giftigt, smådelar, dåligt för miljön, dålig kvalitet osv osv.
Lillan fick bland annat: En sorteringslåda, Ett pussel, klossar, en lekborg samt en waldorfdocka (giftfri docka, handsydd, tar åt sig av barnets lukt....osv me like!)


I paketen fanns det även kläder, mjukis smultron, fantastiskt bra barnlitteratur och en läragå vagn av märket brio
Alla presenter var superfina och detta var bara ett urval, fanns lite mer av smått/ stort och gott.

Lillans första jul blev super med nära och kära, mycket snö och god mat.

The Tales of Beatrix Potter (with Dancers of The Royal Ballet) (1971)

Julen handlar absolut inte alls om att se på TV. Men! I mina barndoms jular så är en av de saker som vuxit fast starkast i mitt minne hur jag och min far klädde granen samtidigt som Tales of Beatrix Potters- The Royal ballet gick på SVT. En bissar balett där djur i kläder dansar balett i " det susar i säven" stajl.
Men ett år när jag med spänd förväntan den 23:e december slog på TV:n så var programet borta! Fanns inte mer, visades inte mer. Jag ringde till och med till SVT och klagade. Det var verkligen en förfärlig dag då djuren slutade att dansa i rutan!
Ingen som vet vars man kan få tag på denna? Det skulle värma mycket i min hjärtegrop :)

Tjejer den 19:e

Idag fyller världens bästa människa 9 månader. Hon ställer sig upp mot saker och väger och mäter som hon ska. Hurra!


Som om inte det vore nog så fick hon idag en till bonus kusin. Grattis familjen Lejon/ Jonsson till den lilla tjejen.

Dom piffade möblerna

vad hände med de gamla möblerna jag höll på att fixa? Dom blev klara och hamnade i lillans rum. Billybokhyllan. Vitmålad och full med leksaker. Nappburk från cult design.Den fula lilla möbeln ingen ville ha blev så här fin. Ska nog fixa två korgar till hålen också.Lillan river ut hyllorna flera gånger per dag och ibland försöker hon ställa sig upp med hjälp av ett hyllplan eller två. Hon är nöjd! Jag är nöjd!

Missförståndet!

Eftersom vissa tydligen har tagit illa upp av vissa blogginlägg!? Så kan jag vidareutveckla lite för att ingen ska känna sig överkörd. Okej, det här är min blogg, jag bloggar om mig, mina närmaste och vad jag/ vi gör. Jag har inget behov av att referera till någon annan direkt individ eller familj! Om det någongång skulle råka bli/ låta så, så finns det något som heter sammanträffande. Detta kan bli av positiv karaktär men tydligen också av negativ.
Om jag mot förmodan skulle skriva om någon annans hittepå så lovar jag att referera. Har dock inget behov av det.

Således skiter jag högaktligen i om du/ ni firar jul eller inte. Om du firar jul på The cockring i Amsterdam eller inburrad i tomtens skägg i Rovaniemi. Jag skiter i om du har en riktig gran eller en plastgran i regnbågsfärger dekorerad med kåldolmar. Jag bryr mig heller inte om vad andra äter, varken jul, påsk eller 15juli. Jag vet hur jag vill fira min jul, vad jag tycker om nu och annars under året.

Alla är olika och alla gör olika så enkelt är det!

Pepparkakecupcakes med skumtomtefluff

Hade idag bästa tjejkompisarna med familjer på tredjeadventsfika, knytis stajl. Jag bidrog med julmust, pepparkakor, kaffe samt pepparkakecupcakes med skumtomtefluff.Cupcakesen bakades som sig följer. valfritt recept på mjuk pepparkaka. Bakas i valfria muffinsformar istället för sockerkaksform.smält 150-200g skumtomtar med 1, 5dl vispgrädde. Smält, observera att det ej får koka. Vispa upp det när det är ljummet. När det är rumstemperatur tillsätt vispgrädde under vispning och vispa tills det är som "hårdvispad grädde". Spritsa på muffinsen och dekorera. Jag gjorde små tomteluvor av marsipan.Glad tredje advent på er!

Jul i mitt hus

Jag är en djupt rotad konservativ julfirare. Saker och ting ska vara traditionella och riktiga. Är det någon gång på året man ska lägga krut på något så är det runt jul.
Granen ska vara av gran, med allt vad det innebär. En fantastisk lukt, barr i hela boendet, spretiga genuina grenar och något unikt varje gång. Denna ska vara klädd i klassiska dekorationer och klassiskt för mig är följande. Färg rött och guld klart dominant (ratade ett blått trähjärta i pyntlådan, just av anledningen att det var blått), kulor, garntomtar, kristyrhjärtan, ärvda gammla papperskulor gulnade med juliga motiv, klockor  och glitter.
Jag har inte alls mycket för plastgranar som ni kanske förstår och allra helst inte plastgranar i vitt, svart, rosa, rött and so on and so on... Samma sak för pyntet, det ska inte vara några nymodigheter. Allmogen hade inte tomte Nalle Phu i granen, eller en glittrande döskalle eller en guldig sportlogga. Jag gillar också att det mesta av det som jag har i min gran är ärvda saker, gamla hantverk, en fröjd för ögat att titta på.
Traditionellt så ska allting som ska ätas under jul lagas och bakas från botten. Skinkan ska bakas i ugnen, vörten ska jäsa och gräddas, sötnebullan ska söttnas, lussebullarna ska rullas och pepparkaksdegen ska lagas och vila innan utbak. Det är jul för mig. Ett fantastiskt arbete och hantverk som får ta december att rå sig på.

Pimp my barnrum and the other stuff

Okej jag är kass på att uppdatera och allra helst då jag hade chansen att köra före och efter bild på mina projekt. Men nope det blir icket av! Restaurerar möbler till Isis rum. Gammal ful Billybokhylla ska få sig ett nytt liv samt en liten skåp/ hylltjofräs som var ofantligt ful. Kommer bli super när det är klart. Visar bild på work in progress, då det bara är grundfärg på än så länge. Så inte före efterbilder utan med lite tur under efter.
Syr även gardiner. Julgardiner till barnrummet samt Lillrummet/hobbyrummet/ kontoret/ Andreas lekrum (kärt barn har många namn). Gardinerna blir på pricken likadana och kan beskådas på bilden här ovan. 
Gällande barnrummet så är det än så länge ett lekrum, ett rum som håller på att växa fram. Isis sover fortfarande  inne hos oss fast i egen säng. Jag tycker att det blir smidigast så,så länge hon ammar. Leken har dock med skapandet av det nya rummet fått flytta in dit från vardagsrumsgolvet.
 
Och för er som undrar! Jag har fått positiva besked från min senaste doktor. Om vi säger så här, jag klarade mig denna gången, jag är nu fri (tills vidare, vågar inte hoppas att jag ska slippa skiten för alltid). Nu blir det tametusan vaccinationer, halvårskontroller och rejäla tummhållningar. Å tjejer gå på era cellprovtagningar! Hade jag inte gjort det så kanske det hade varit för sent när problemet väl hade hittats...

Barnsjukdomar och pepparkakor

Vilken helg! Första advent, jobbande make och unge med tredagarsfeber. Så mycket jag skulle velat ha gjort men som fick vänta då någon förtjänade mammakramar dygnet runt. Stackars lilla hjärtat.
Tredagarsfeber är en barnsjukdom som de flesta barn får mellan 0-3år, det är ett virus som man enbart får en gång. Det är en väldigt smittsam sjukdom. Tre till fyra dagar med skyhög feber, följt av en rodnad som ger med sig ganska fort. Nu är det bara att börja köra i krysslistan över barnsjukdomar.
 
Pepparkakor har också stått på agendan. Köpt pepparkaksdeg tycker jag inte är god och varför ska man köpa färdig deg? Förstår det inte. Inte är det väl som att man köper färdig sockerkakssmet? eller bulldeg? eller negerbollssmet? Jag kan för min värld inte förstå hur dom säljer?!
Jag bakar efter samma recept som min mamma altid bakat efter, sjukt goda. Dom innehåller inget vitt socker utan Brun farin och sirap och som kryddor kanel, ingefära och bikarbonat. Fast med pepparkakor på agendan. Jag gjorde degen då lillan var frisk. Sedan ska degen vila minst ett dygn, varpå lillan blev sjuk och sedan har möjligheten till utkavling inte funnits. Hann iaf med tre plåtar igår innan barnet vaknade och då fick hon hjälpa till ett tag.
Inatt stundar jobb. Nu blir det första gången jag jobbar fullt ut sedan jag gick av mammaledigheten. Jag ska jobba sju nätter på två veckor. Glad advent på er där ute i den fina vintervärlden!

RSS 2.0