Äpplen och svampar

En del av gåvoäpplena vi fick blev torkade äppelringar. Gott och nyttigt och skitlätt att göra. Jag behåller skalet men sköljer äpplena ordentligt. Ta ut kärnhuset och skiva äpplena i 2-3mm tjocka skivor, trä upp på pinnar. rep, trådar och lufttorka cirka 2 dygn.
Sedan så fick vi ju även (läs) ½ (typ) ICA-kasse med trattkantareller. Skitmånga var det. Här hemma rensades det och lades ut på plåtar för torkning. Större svampar delades. Det som blev kvar när svampvätskan hade torkat bort och svamparna var finfördelade var följande.
Inte världens största burk, men kommer att komma väl till pass i soppor och såser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0