Vegetarisk korma för bäbis

Idag blev det storkok av vegetarisk korma åt bäbyn. Vi åt också korma men med större bitar, chili samt salt. Skriver ett recept på bäbyvarianten.

1/2 Blomkålshuvud
4 potatisar
2-3 morötter
1-2 dl gröna ärtor.
2 vitlöksklyftor
1/2 riven gul lök
1 tomat
3msk rapsolja
Kanelstång
1/2 tsk Senapsfrön
4 nejlikor
1 stjärnanis
2 lagerblad
1 söndersmulat curryblad
3 gröna kardemummakapslar
Malda mandlar och/ eller cashewnötter
1 Burk kokosmjölk
Hacka grönsakerna i den storleken som ditt barn klarar av ( kan mixas på slutet också). Tillsätt alla grönsakerna i en kastrull och tillsätt vatten så det är ungefär hälften upp efter grönsakerna. Peta ner kanelstång och lagerblad, stoppa hela kryddor i en teboll och smula ner limeblad. Koka tills grönsakerna blivit någorlunda mjuka. Ta upp blad, stång och boll. Tillsätt rapsolja. Tillsätt cirka 5msk nötmjöl och en burk kokosmjölk. koka ihop aningen mer. Servera med basmatiris.


Tror att det hade blivit bättre med en bit ingefära i. Detta var helt okej ändå och Bäbyn gillade det. Vi har valt denna rätt för vi vill introducera nötter i skydd av amningen.


Många portioner blev det!

Kommentarer
Postat av: Helena

Hade även i spiskumminpulver, korianderpulver och gurkmeja efter tycke och smak. Samt att jag toppade med finhackad koriander.

2012-11-22 @ 20:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0