Klart Bäbyn ska ha ett surdegsbröd!

Teknisk idiot som jag är, men försöker ändock att mobiluppdatera.

Bakade surdegsbröd idag! Ett surdegsbröd på vetesur och ett bröd som dessutom är lämpligt för bäbisar. Recept? Nä inte det. Jag höftade en här och en där.
Mjölk, ljummet vatten, en dutt torrjäst, vetesur och vetemjöl special tills degen antog en bra konsistens (fuktig men ej jätteklibbig). Röra för hand i cirka 10 minuter, jäsa under bakduk i 2 timmar, själpa upp i pappersbeklädd franskaform, jäsa ytterligare 1 timme och skjuts in i ugnen på 200grader. Inget vädrande och ånga då man INTE vill ha skorpa. Gräddade 40minuter. Nästa gång blir det dock 1 timme i ugnen. Maken tyckte Gott! Bäbyn får smaka imorgon :)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0