Skitsnacket

Barnmat i all ära men "what goes up must come down", intag och utag och allt det där. Blöjdebatten/ pottdebatten. Vad är rätt och vad är fel? Jag tycker personligen att det är lite bissart med dagens trend på att ungar har blöja tills dom är några år. Blöjorna absorberar super bra och det är bekvämt för föräldrar och ungar. Men hallå! Hur kul är det för förskoleperonalen att byta på din fyraåring? och för att ta upp den saken, hur mycket kan man spara på miljön om man minskar blöjanvändandet 2-3 år? Vissa använder tygblöjor. BRA! Men det kräver nästan att man ska ha tvättmaskin lättillgängligt. Det har inte vi.
 
Idag var således dagen D som vi introducerade pottan på. Tidigt kan vissa tycka!? Inte vi! Isis är snart 7½ månad och hon HATAR att göra det ena och andra i blöjan så varför inte. En stor salut, allt gick bra...
Köpte en miljöpotta tillvärkad av naturliga växtfibrer. Ingen plast med i leken här inte. Den kan användas i åratal som potta och sedan då den inte behövs så kan man plantera den i backen. Då komposteras den och blir en del av våran natur! Superduper bra tycker vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0